Borsos csirkecomb három pürével

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • zöld bors
  • fehér bors rózsabors
  • 2 dl olaj
  • őrölt szerecsendió
  • 1 kávéskanál gluténmentes fűszerkrém vagy paradicsomkrém
  • 20 dkg sütőtök
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zeller
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, a fűszerkrémmel bekenjük, megszórjuk zöld, fehér és rózsaborssal. Forró olajban körbesütjük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük. Közben a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk és külön-külön a zöldborsóval megfőzzük. A sütőtököt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, mézzel meglocsoljuk, tepsibe fektetjük, majd sütőben puhára sütjük. A főtt zellert, a főtt zöldborsót és a sütőtököt merülőmixerrel külön-külön pürésítjük. Tejszínnel, vajjal dúsítjuk, sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük és kanállal a tányérra tálaljuk. Mellétesszük a megsült borsos csirkecombot és a sült szaftot is hozzátálaljuk.

Hasonló receptek

Prágai sonkás szelet

Húsétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba Gazdasszonymódra

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: