Borsos csirkecomb három pürével
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- zöld bors
- fehér bors rózsabors
- 2 dl olaj
- só
- őrölt szerecsendió
- 1 kávéskanál gluténmentes fűszerkrém vagy paradicsomkrém
- 20 dkg sütőtök
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg zeller
- 20 dkg zöldborsó
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, a fűszerkrémmel bekenjük, megszórjuk zöld, fehér és rózsaborssal. Forró olajban körbesütjük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük. Közben a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk és külön-külön a zöldborsóval megfőzzük. A sütőtököt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, mézzel meglocsoljuk, tepsibe fektetjük, majd sütőben puhára sütjük. A főtt zellert, a főtt zöldborsót és a sütőtököt merülőmixerrel külön-külön pürésítjük. Tejszínnel, vajjal dúsítjuk, sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük és kanállal a tányérra tálaljuk. Mellétesszük a megsült borsos csirkecombot és a sült szaftot is hozzátálaljuk.
Hasonló receptek
Prágai sonkás szelet
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes