Okróska (hideg orosz leves)
Hozzávalók:
- fél pohár uborkalé
- 1 pohár főtt burgonya apró kockákra vágva
- 2 friss kígyóuborka felkockázva
- 2 evőkanál kapor apróra vágva
- 1/2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 pohár újhagyma karika#A léhez: 1 pohár kefir
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom leve
- víz
- só
Elkészítés:
A hozzávalókat belekeverjük az 1l lébe, majd néhány órára behűtjük. Hidegen fogyasszuk.
Hasonló receptek
Frankfurti borsóleves
Leves, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes