Okróska (hideg orosz leves)
Hozzávalók:
- fél pohár uborkalé
- 1 pohár főtt burgonya apró kockákra vágva
- 2 friss kígyóuborka felkockázva
- 2 evőkanál kapor apróra vágva
- 1/2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 pohár újhagyma karika#A léhez: 1 pohár kefir
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom leve
- víz
- só
Elkészítés:
A hozzávalókat belekeverjük az 1l lébe, majd néhány órára behűtjük. Hidegen fogyasszuk.
Hasonló receptek
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos sárgarépaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fejtett bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes