Scsí friss káposztával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
- gluténmentes ételízesítő
- 1/2 fej édeskáposzta
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 közepes burgonya
- sűrített paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom leve
- babérlevél
- majonéz
- tejföl
- bors
- só
Elkészítés:
A húst 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vagy pálcikákra vágott zöldséget (a nagyságuktól függ) és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy kávéskanálnyi pirospaprikával vagy hozzákeverünk 2 teáskanál paradicsompürét és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, az ételízesítőt, s 10 perc múlva a csíkokra vágott káposztát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a fél citrom levét, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt és majonézt teszünk a tányérunkba.
Hasonló receptek
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség