Gombás-spenótos csirkeszeletek

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30-30 dkg csirkemellfilé
  • spenót és csiperkegomba
  • 2 narancs
  • 2 dkg vaj
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • só#A sütéshez vaj

Elkészítés:

A csirkehúst forró gőz fölött 15 perc alatt megpároljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A narancsok levét tálba öntjük, hozzáadjuk a húscsíkokat és 10 percig pácoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, kinyomkodjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló cseréptálat vagy jénait és rétegeket rakunk bele: alulra a spenót kerül, rá a csirke, arra a gomba és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Minden réteget sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a páclével. Az egész tetejére zsemlemorzsát és vajforgácsokat szórunk és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Magos kenyeret kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

őszibarackos csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gyors sonkás makaróni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: