Mustáros marhahús

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • gluténmentes mustár
  • 2 pohár tejföl

Elkészítés:

A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük. Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. Alufólia alatt 1, 5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet. Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló. A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megfőzzük.

Hasonló receptek

Grillezett csirkecombok padlizsánágyon

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült pulyka

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamáj zöldborsóval

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: