Majonézes hús
Hozzávalók:
- 30 dkg teljesen tiszta zsírmentes marhahús (fehér-vagy feketepecsenye/felsál)
- 1 kis üveg/flakon gluténmentes majonéz
- 2 kg tisztított burgonya felkarikázva
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 babérlevél
- 1 evőkanál olaj
- bors
- só
Elkészítés:
Az előkészített marhahúst nagyon apró, 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját bekenjük olajjal. Beletesszük egyenletesen elrendezve a burgonya felét, majd erre a húst. Megszórjuk borssal, sóval, babérlevél darabkákkal és az apróra vágott hagymával. Erre kerül a burgonya másik fele. Ezt is megsózzuk és elosztjuk rajta a majonézt. Jól befedjük alufóliával és előmelegített sütőben legalább 1 óra 30 percig közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal. Még 10 percig sütjük, hogy a sajt rápiruljon. Vendégvárónak is kiváló ? dupla adaggal. Ecetes almapaprikával tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenóttal töltött pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos-rákos torta
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes