Majonézes hús

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljesen tiszta zsírmentes marhahús (fehér-vagy feketepecsenye/felsál)
  • 1 kis üveg/flakon gluténmentes majonéz
  • 2 kg tisztított burgonya felkarikázva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 babérlevél
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

Az előkészített marhahúst nagyon apró, 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját bekenjük olajjal. Beletesszük egyenletesen elrendezve a burgonya felét, majd erre a húst. Megszórjuk borssal, sóval, babérlevél darabkákkal és az apróra vágott hagymával. Erre kerül a burgonya másik fele. Ezt is megsózzuk és elosztjuk rajta a majonézt. Jól befedjük alufóliával és előmelegített sütőben legalább 1 óra 30 percig közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal. Még 10 percig sütjük, hogy a sajt rápiruljon. Vendégvárónak is kiváló ? dupla adaggal. Ecetes almapaprikával tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenóttal töltött pulykamell

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres halfilé

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: