Majonézes hús
Hozzávalók:
- 30 dkg teljesen tiszta zsírmentes marhahús (fehér-vagy feketepecsenye/felsál)
- 1 kis üveg/flakon gluténmentes majonéz
- 2 kg tisztított burgonya felkarikázva
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 babérlevél
- 1 evőkanál olaj
- bors
- só
Elkészítés:
Az előkészített marhahúst nagyon apró, 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját bekenjük olajjal. Beletesszük egyenletesen elrendezve a burgonya felét, majd erre a húst. Megszórjuk borssal, sóval, babérlevél darabkákkal és az apróra vágott hagymával. Erre kerül a burgonya másik fele. Ezt is megsózzuk és elosztjuk rajta a majonézt. Jól befedjük alufóliával és előmelegített sütőben legalább 1 óra 30 percig közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal. Még 10 percig sütjük, hogy a sajt rápiruljon. Vendégvárónak is kiváló ? dupla adaggal. Ecetes almapaprikával tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldséges csirketekercs
Húsétel, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lazac sütőben
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn
Gyors és egyszerű csirkés rizs
Húsétel, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes