Pizzás csiga (tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 250 g schär mix b
- 230 ml langyos víz
- 2 evőkanál olaj
- 15 g friss budafoki élesztő
- gluténmentes ketchup
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben és a többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük. A kapott masszát 6 részre osztjuk. Mindegyiket megszórjuk liszttel és lisztezett felületen kisodorjuk, majd nagyon lazán (úgy, hogy rések legyenek közte) csiga alakúra feltekerjük. Tepsire rakjuk, tetejüket vizes-olajos ecsettel átkenjük. A csigavonalak közé ketchupot nyomunk, megszórjuk sajttal és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 35-40 perc). Még finomabb, ha a tetejére füstölt sajtot szórunk, vagy teszünk rá füstölt szalonnakockákat is. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Túrós tészta
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis-márványsajtos torta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes