Narancsos forró csoki
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2,5 dl víz
- fél narancs
- 12 dkg gluténmentes keserű csokoládé
- tejszínhab
Elkészítés:
A tejet és a vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. Kivesszük a tejből a narancs héját és beletesszük az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett újra felforraljuk, aztán ismét levesszük a tűzről és egy kicsit várunk. Még melegen poharakba töltjük és a tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítjük.
Hasonló receptek
Ba-Ba juice
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomgranita
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Csokis kávé
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes