Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
- reszelt sajt a szóráshoz (fele trappista
- fele füstölt karaván)
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 30 g élesztő
- 2 tojás
- 50 ml tej
- só
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Kenyérpótló
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Tökmagos-burgonyás zsemlék
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Csodasajtos
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes