Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
- reszelt sajt a szóráshoz (fele trappista
- fele füstölt karaván)
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 30 g élesztő
- 2 tojás
- 50 ml tej
- só
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Zabpelyhes burgonyás kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos táskácskák
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes