Gluténmentes keksz
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes liszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 tojás
- 90 g vaj
- 0.5 dl tej
- sütőpor
- só
- édesítőszer/cukor
Elkészítés:
A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral. A vajat kicsit megolvasztottam, elkevertem benne 1-2 ek. édesítőszert, és hozzáadtam a liszthez a tojással együtt. Jól elkevertem, majd belekerült egy kis tej is. A tésztának száraznak kell lennie, épphogy csak formázható legyen, ettől lesz keksz állagú. Kis gombócokat tettem a tepsibe és szétlapítottam őket. 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.
Hasonló receptek
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes