Gluténmentes keksz
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes liszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 tojás
- 90 g vaj
- 0.5 dl tej
- sütőpor
- só
- édesítőszer/cukor
Elkészítés:
A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral. A vajat kicsit megolvasztottam, elkevertem benne 1-2 ek. édesítőszert, és hozzáadtam a liszthez a tojással együtt. Jól elkevertem, majd belekerült egy kis tej is. A tésztának száraznak kell lennie, épphogy csak formázható legyen, ettől lesz keksz állagú. Kis gombócokat tettem a tepsibe és szétlapítottam őket. 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.
Hasonló receptek
Gőzös süti
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos joghurthab sült ananásszal
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes