Csokis-mogyorós kekszek
Hozzávalók:
- 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
- 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
- 25 dkg margarin/vaj
- 5 dkg darált mogyoró
- 13 dkg porcukor
- csipet só
- hozzávalók a díszítéshez: kókuszreszelék
- gluténmentes étcsokoládé
- pirított mogyoró
- karamell
Elkészítés:
A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk és különböző mintákat szúrunk ki belőlük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről. A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.
Hasonló receptek
Töltött körte
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes
Darált keksz kukoricalisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes