Csokis-mogyorós kekszek

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
  • 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 13 dkg porcukor
  • csipet só
  • hozzávalók a díszítéshez: kókuszreszelék
  • gluténmentes étcsokoládé
  • pirított mogyoró
  • karamell

Elkészítés:

A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk és különböző mintákat szúrunk ki belőlük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről. A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.

Hasonló receptek

Túrós pille

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes

Habos őszibaracklepény

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Amerikai palacsinta / Pancake

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: