Csokis-mogyorós kekszek

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
  • 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 13 dkg porcukor
  • csipet só
  • hozzávalók a díszítéshez: kókuszreszelék
  • gluténmentes étcsokoládé
  • pirított mogyoró
  • karamell

Elkészítés:

A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk és különböző mintákat szúrunk ki belőlük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről. A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.

Hasonló receptek

Töltött körte

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes

Darált keksz kukoricalisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Hókifli (tojásérzékenyeknek is)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: