Mogyorós barackos desszert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat (én ezt vaníliáscukorral helyettesítettem)
  • 200 g cukor
  • egy csipet só
  • 200 g mogyoró
  • 150 g aszalt sárgabarck
  • 250 g gluténmentes liszt (pl. Coelipan)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk reszelt szerecsendió
  • kb. 200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Az aszaltbarackot az eredeti recept szerint Tokaji aszúba kell áztatni, én ezt kihagytam, lévén, hogy nálunk szinte sosincs itthon alkohol. Szerintem így is nagyon fincsi lett. 1 zacskó barackot feldaraboltam pici kockákra, a sótlan pörkölt mogyorót pedig férjem mozsárban összeaprította. A tojásokat a cukorral, vaníliával össze kell keverni, hozzáadni a barackot és mogyorót, majd az egészet a sütőporos, szerecsendiós liszthez adni. Én a sütikhez mindig Coelipan-t használok és egy az egyben be szoktam helyettesíteni. Mivel én nem használtam aszút, így a tésztához néhány kanál laktózmentes tejet kevertem, hogy elég nedves legyen ahhoz, hogy tepsibe lehessen önteni. A tészta 170 fokon 20 perc alatt szép világosbarnára sül és nagyon finom mogyoróillattal árasztja el a lakást.Nekem sajnos nem lett nagyon magas most a tészta, hogy érdemes legyen kettévágni és úgy megtölteni a baracklekvárral, így a tetejére kentem, de ez abszolút nem csökkentette az értékét. :) Lehet csokival bolondítani, de nekem ez így is bőven elég édes volt, pedig nálam ezt viszonylag nehéz elérni. :)

Hasonló receptek

Szilvás gombóc (10 darab)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Képviselőfánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: