Sztrapacska
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg túró vagy juhtúró
- gluténmentes lisztkeverék
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl sűrű, de túl lágy sem! Akkor jó, ha a fakanál megáll benne. A masszát forró vízbe szaggatjuk és mikor a víz tetejére jön, leszűrjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a túróval összekeverjük. A túrós sztrapacskának a tetejére rászórjuk a sült szalonnát. Melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Sáfrányos-spárgás penne
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplipogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes