Sajtmártás
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt (füstölt) sajt
- 1 evőkanál gluténmentes liszt vagy keményítő
- currypor/szerecsendió
- 2 dkg margarin
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük és lefedve félretesszük. Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást.
Hasonló receptek
Gyümölcsmártás / Meggymártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tartármártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Kapormártás
Mártás, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes