Sajtmártás
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt (füstölt) sajt
- 1 evőkanál gluténmentes liszt vagy keményítő
- currypor/szerecsendió
- 2 dkg margarin
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük és lefedve félretesszük. Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást.
Hasonló receptek
Tartármártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Avokádó paradicsommal
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes