Sós gofri (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes liszt (emese + fe-mini/coelipan)
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 10 g friss élesztő
- langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk) és kb. 10 percig állni hagyjuk. Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz. Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni. Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, Ligával és lekvárral vagy mézzel fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Bögrés mákos
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Palacsinta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes
Kuszkusz málnamártással
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes