Sós gofri (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes liszt (emese + fe-mini/coelipan)
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 10 g friss élesztő
- langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk) és kb. 10 percig állni hagyjuk. Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz. Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni. Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, Ligával és lekvárral vagy mézzel fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Stíriai metélt
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes
Amerikai palacsinta / Pancake
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Banántorta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes