Dödölle / Krumpligánica

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg gluténmentes liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 fej hagyma
  • 12 dkg zsír

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel simára keverjük és melegen tartjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban aranysárgára sütjük. Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk és sütőben átforrósítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Ehetjük köretként is, pl. szarvas pörkölt mellé. Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.

Hasonló receptek

Fűszeres párolt káposzta

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Homokos krumpli

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldbabfőzelék másképpen

Köret, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: