Epertorta
Hozzávalók:
- 12 tojás
- rizsliszt
- gluténmentes vaníliás cukor
- 5 dkg vaj/margarin
- kristálycukor
- vaníliarúd
- 1 l tej
- eper
Elkészítés:
7-8 tojásból rizsliszttel piskótát sütünk. Közben elkészítjük a vaníliakrémet: 4 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral és 7 evőkanál rizslisztet adunk hozzá. Fokozatosan 2 dl hideg tejjel hígítjuk. A maradék 8 dl tejet felforraljuk, vaníliarudat vágunk bele és hozzáöntjük a krémhez. Tűzön habverővel keverjük, míg be nem sűrűsödik. Fel kell puffogtatni. 2 vaníliás cukrot öntünk hozzá, majd kb. 5 dkg vajat vagy margarint adunk hozzá. A 4 tojásfehérjét keményre felverjük 4 evőkanál cukorral és a habot belekeverjük a még meleg krémbe. Ezután lehűtjük. A megmosott epret ízlés szerint feldaraboljuk. Üvegtálba rétegezzük az alkotókat: alulra a kockákra darabolt piskóta, erre az eper, majd a vaníliakrém kerül és így tovább. Legalább fél napot hűtőben pihentetjük.
Hasonló receptek
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Berliner
Desszert, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes