Diós szárnyas-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg finomra darált dió
  • 1 evőkanál durvára vágott dió
  • 1 csapott evőkanál rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csapott teáskanál currypor
  • 1 késhegynyi törött fekete bors
  • 5 dkg gluténmentes cérnametélt
  • só.

Elkészítés:

A megmosott petrezselyemzöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a rizslisztet. A gluténmentes cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. 8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a finomra darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és 5 percig főzzük. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámérjük a forró levest és meghintjük a durvára vágott dióval.

Hasonló receptek

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tavaszi leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: