Parajlepény
Hozzávalók:
- 450 g krémes parajpüré
- 6 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg edámi sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- ízlés szerint őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parajt, a kétféle reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejjel habosra kevert tojást is. Sózzuk, borsozzuk és egy kivajazott gyümölcskenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, cikkekre vágva forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Töltött-rántott sajt
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal
Vegetáriánus, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Babsaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes