Parajlepény
Hozzávalók:
- 450 g krémes parajpüré
- 6 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg edámi sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- ízlés szerint őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parajt, a kétféle reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejjel habosra kevert tojást is. Sózzuk, borsozzuk és egy kivajazott gyümölcskenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, cikkekre vágva forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás túrókrémmel töltött paradicsom
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajtos rakottas
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes