Szezámmagos csirkemáj
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 3 dkg szezámmag
- 2 tojás
- 6 evőkanál kukoricaliszt
- 6 evőkanál gluténmentes morzsa
- só
- majoránna
- olaj a sütéshez#A köret: csőben sült karalábé
- 2 karalábé
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- só
- őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál parmezán sajt
Elkészítés:
A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük és a szezámmaggal elkevert gluténmentes morzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük és papírszalvétával az olajat leitatjuk. Köretként csőben sült karalábét adunk hozzá. A tisztított karalábét karikákra vágjuk és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük. Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük. A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.
Hasonló receptek
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Savanyú máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött csirke olaszosan
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes