Savanyú tojásleves
Hozzávalók:
- 4 tojás
- olaj
- ecet
- rizsliszt
- pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- (őrölt) babérlevél
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- cukor
- só
Elkészítés:
2 evőkanálnyi olajjal és 1 evőkanálnyi rizsliszttel (zsemleszínű) paprikás rántást készítünk. Felöntjük fél liter vízzel, s felforraljuk. Közben megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis őrölt babérlevelet és pár csepp ecetet. Ha felforrt, a tojásokat egyenként beleütjük, óvatosan elkeverjük, utána folyamatos keverés mellet belecsurgatjuk a tejfölt. Végül az egészet jól összeforraljuk.
Hasonló receptek
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes