Gofri kukorica- és rizslisztből

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg rizsliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin/olaj
  • 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 5 dl tej

Elkészítés:

A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.) Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós kalács

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes

Kókuszgolyó

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: