Parmezános gombasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 citrom
- 4 evőkanál olaj
- 2 zellerszár
- 12 bazsalikomlevél
- só
Elkészítés:
A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Juhtúrós csőben sült brokkoli
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás rakott tök
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes