Feketeerdő torta
Hozzávalók:
- A piskótához (24 vagy 26 cm átmérőjű tortaformához) : 6 tojás
- 17 dkg porcukor
- 9 dkg olvasztott vaj/margarin
- 15 dkg rizsliszt + kukoricakeményítő
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- hozzávalók a töltelékhez: 75 dkg kimagozott meggy
- 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál vaj/margarin
- 6 evőkanál meggylekvár
- 2-3 evőkanál porcukor
- csipet őrölt fahéj
- 6 dl tejszín
- 8 dkg cukor
Elkészítés:
A piskótát a fenti hozzávalókból elkészítjük: A lisztet és a kakaóport szitálva a cukorral kikevert tojássárgához tesszük, utána belekeverjük az olvasztott margarint, majd óvatosan a keményre felvert tojásfehérjét (először csak a felvert fehérje 1/3-át keverjük a masszához). Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megég a teteje! A kész tésztát kivesszük a formából és rácson hűtjük 1-2 órát. Ezután négyfelé vágjuk. A meggyet a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk a vajjal elkevert keményítőt és állandó keverés közben felforraljuk. Levesszük a tűzről. A meggylekvárt simára keverjük, majd az egyik lapot megkenjük vele. Rátesszük a másik lapot, amit a felfőzött meggyel beborítunk. Néhány szem meggyet tegyünk félre a torta díszítéséhez! A tejszínből a cukor és egy kevés kukoricakeményítő hozzáadásával kemény habot verünk. A 3. tortalapot megkenjük a hab felével. Ráhelyezzük az utolsó lapot, majd a tortát körben vastagon bevonjuk a tejszínhab másik felével. Csokoládéreszelékkel és a maradék meggyel díszítjük.
Hasonló receptek
Fahéjas szívek
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csokipuding házilag (laktózmentes)
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Áfonyás süti dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes