Kapormártás
Hozzávalók:
- 2 csomó kapor
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 6 dl csontlé
- 4 dl tejföl
- 1 citrom
- cukor
- só
Elkészítés:
A lisztből világos rántást készítünk és először az apróra vágott hagymát óvatosan áthevítjük benne, majd az apróra vágott kaprot is. Csontlével vagy húslével felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük. Rövid idő alatt jól kiforraljuk. (Aki nem szereti a kapor száracskáit, az át is szűrheti.) Tejföllel dúsítjuk és még egyszer felforraljuk. Főtt húsokhoz (marha, pulyka stb.), töltött tökhöz tálaljuk.
Hasonló receptek
Kapormártás
Mártás, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gyümölcsmártás / Meggymártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes