Citromos krumplileves virslivel

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 40-50 dkg krumpli
  • 1 pár füstölt virsli (20 dkg)
  • 1/2 citrom
  • 1 nagyobb szelet piros húsú paprika
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 doboz tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • csipet cukor
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát és a krumplit meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a krumplit, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1, 3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utánaízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk (a leves alap íze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan ?vad? savanyú! Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajt-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: