Mákos kevert
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg mák
- 20 dkg rizsliszt
- ? mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 vaníliás cukor (fontos! nézzük meg
- milyen vaníliás cukrot veszünk
- némelyikben búzaőrlemény van!)
- citromhéj
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!
Hasonló receptek
Tiramisu
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes
Gesztenyés kókusztekercs
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes