Mákos kevert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg mák
  • 20 dkg rizsliszt
  • ? mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor (fontos! nézzük meg
  • milyen vaníliás cukrot veszünk
  • némelyikben búzaőrlemény van!)
  • citromhéj
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!

Hasonló receptek

Tiramisu

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes

Gesztenyés kókusztekercs

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Feketeerdő torta

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: