Parmezános grillezett padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 40 dkg paradicsom (hámozott)
  • 1 darab mozzarellagolyó
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 kisebb darab vöröshagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarellával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihűlni és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.

Hasonló receptek

Rakott tészta paradicsommal

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parmezános gombasaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült kelvirág

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: