Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.

Hasonló receptek

Szilvás szelet

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Citromtorta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes

Túrós kalács

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: