Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg rizsliszt
- szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)
Hasonló receptek
Téli csemege
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes