Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg rizsliszt
- szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)
Hasonló receptek
Mandulás muffin (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Grízes piskóta gyümölccsel
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes