Meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg rizsliszt
  • szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)

Hasonló receptek

Téli csemege

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Kevert almás

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: