Meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg rizsliszt
  • szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)

Hasonló receptek

Mandulás muffin (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Különleges vagdalt

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: