Töltött cukkini
Hozzávalók:
- nagyságtól függően 2-3 cukkini
- 2 zsemlye
- 30 dkg gomba
- 1 tojás
- só
- bors
- majoránna - ízlés szerint
- petrezselyem zöld
- apróra vágott 1-2 gerezd fokhagyma (el is maradhat)
- sajt
Elkészítés:
A cukkinit félbe vágom kikaparom a belsejét annyira, hogy tölthető legyen. #Töltelék: 2 zsemlét beáztatok vízbe, 30 dkg gombát apróra felvágok és megdinsztelem. A kinyomkodott zsömléhez hozzáteszem a cukkini kikapart belsejét /előtte villával szétnyomkodom/ a gombát, 1 tojást, só, bors, majoránna, összevágott petrezselyem ízlés szerint/esetleg 1 fej fokhagyma/. Összekeverem és a megsózott, kivajazott zsemlemorzsázott cukkínibe töltöm. kb. 30 percig sütöm, aztán megszórom a sajttal a tetejét és olvadásig még visszateszem a sütőbe. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Húsos rakott cukkini
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zellerfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Székelykáposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes