Kapormártás
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg kukorica- vagy rizsliszt
- 3 dl csontlé
- 1 csomó kapor
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
A rizslisztet felhevítjük és hozzáadjuk a margarint. Ha a margarin megolvadt, felengedjük a csontlével. Legyen mártás sűrűségű. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot, a sót és amikor lehűlt, a citrom kifacsart levét.
Hasonló receptek
Hamis vadas mártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Almamártás
Mártás, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes