Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal
Hozzávalók:
- 80 dkg kifilézett pulyka felsőcomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zsálya
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál méz
- fél dl olaj
- 3 dl zöldségleves
- 1 mokkáskanál keményítő
- só
- őrölt bors#A körethez: 3 cukkini
- 3 zsemle
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- 2 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
A pulykacombot vágjuk félbe, majd a húst hosszában vágjuk be a bőréig és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba és kötözőzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg, utána fektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevest. Takarjuk le alufóliával és 190 °C-os sütőben pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és a pulykacombokat süssük pirosra. A körethez a cukkinikat reszeljük tálba, sózzuk meg, keverjük össze, pár percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belőle nagyobb fasírtokat és a forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be és húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a félbevágott cukkinifasírtokat és a pulykacombszeleteket locsoljuk körbe a szaftjával.
Hasonló receptek
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos tészta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes