Egyszerű rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1ek só
  • 80 dkg paradicsom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3ek olívaolaj őrölt bors
  • 20 dkg mozzerella
  • 4 dkg reszelt parmezánsajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A padlizsánt felszeleteljük, megsózva tálba lerakjuk, 1 órán át állni hagyjuk. a paradicsomot és a sajtot karikára a póréhagymát, petrezselymet finomra vágjuk. Felitatjuk a vizet a padlizsánszeletekről, tűzálló tálba tesszük, borssal, póréhagymával, petrezselyemzölddel megszórjuk. Aztán egy réteg sajt, majd paradicsom következik. Ezt ismételjük, az utolsó réteg paradicsom legyen. Parmezánt szórunk rá, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal.

Hasonló receptek

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott tészta paradicsommal

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizzsel töltött póréhagyma

Vegetáriánus, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: