Egyszerű rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1ek só
  • 80 dkg paradicsom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3ek olívaolaj őrölt bors
  • 20 dkg mozzerella
  • 4 dkg reszelt parmezánsajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A padlizsánt felszeleteljük, megsózva tálba lerakjuk, 1 órán át állni hagyjuk. a paradicsomot és a sajtot karikára a póréhagymát, petrezselymet finomra vágjuk. Felitatjuk a vizet a padlizsánszeletekről, tűzálló tálba tesszük, borssal, póréhagymával, petrezselyemzölddel megszórjuk. Aztán egy réteg sajt, majd paradicsom következik. Ezt ismételjük, az utolsó réteg paradicsom legyen. Parmezánt szórunk rá, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal.

Hasonló receptek

Zöldborsó pirított gombával és sajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parajlepény

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Köménymagos burgonya alufólában

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: