Sós perec
Hozzávalók:
- 18 dkg győri liszt
- 25 dkg rizsliszt
- 7 dkg galuska liszt
- 1 tejföl
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tej
- 1,5 dkg szakakáli
- 25 dkg margarin
- 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
- szezám mag
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.
Hasonló receptek
Zöldséges sült tészta /gluténmentes/
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplipogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes
Kalács (alaprecept)
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes