Sós perec
Hozzávalók:
- 18 dkg győri liszt
- 25 dkg rizsliszt
- 7 dkg galuska liszt
- 1 tejföl
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tej
- 1,5 dkg szakakáli
- 25 dkg margarin
- 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
- szezám mag
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.
Hasonló receptek
Vitamin csiga
Tésztaféle, Közepes
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pulykás lasagne
Tésztaféle, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes