Sós perec

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg győri liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 7 dkg galuska liszt
  • 1 tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1,5 dkg szakakáli
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
  • szezám mag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.

Hasonló receptek

Tökmagos-burgonyás zsemlék

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Sonkás vendégváró háromszögek

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos - szakállas aprósüti

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: