Sós perec

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg győri liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 7 dkg galuska liszt
  • 1 tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1,5 dkg szakakáli
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
  • szezám mag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.

Hasonló receptek

Spenótos lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Stíriai metélt

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes

Sáfrányos-spárgás penne

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: