Sós perec

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg győri liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 7 dkg galuska liszt
  • 1 tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1,5 dkg szakakáli
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
  • szezám mag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.

Hasonló receptek

Francia sajtostekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztástészta

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: