Sós perec

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg győri liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 7 dkg galuska liszt
  • 1 tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1,5 dkg szakakáli
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
  • szezám mag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.

Hasonló receptek

Vitamin csiga

Tésztaféle, Közepes

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Pulykás lasagne

Tésztaféle, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: