Palócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- fűszerpaprika
- petrezselyem
- őrölt kömény
- babérlevél
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.) Felöntjük 1, 5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes