Palócleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.) Felöntjük 1, 5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Gombakrém leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Cukkini leves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vegyes zöldségleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: