Tejfölös gombapaprikás

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • rizsliszt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A gombát folyóvízben megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0, 5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve összeforraljuk. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül gombapörköltként is elkészíthető.

Hasonló receptek

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenóttorta

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós háromszögek

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: