Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl tejföl
- rizsliszt
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A gombát folyóvízben megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0, 5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve összeforraljuk. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül gombapörköltként is elkészíthető.
Hasonló receptek
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenóttorta
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós háromszögek
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes