Tejfölös gombapaprikás

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • rizsliszt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A gombát folyóvízben megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0, 5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve összeforraljuk. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül gombapörköltként is elkészíthető.

Hasonló receptek

Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtspíz

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Laktózmentes, Hasnyálmirigy, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: