Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl tejföl
- rizsliszt
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A gombát folyóvízben megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0, 5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve összeforraljuk. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül gombapörköltként is elkészíthető.
Hasonló receptek
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Téli rakottas
Vegetáriánus, Közepes
Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült brokkoli/ karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes