Gombás sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 30 dkg (laska) gomba
- 1 doboz tejfel
- 20 dkg reszelt sajt
- 2×2 evőkanál olaj
- 2×1 evőkanál rizsliszt só
- bors
- fűszerek petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. Ezután a húst 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Hasonló receptek
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkemáj roston 1.
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Currys csirkemáj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes