Gombás sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 30 dkg (laska) gomba
- 1 doboz tejfel
- 20 dkg reszelt sajt
- 2×2 evőkanál olaj
- 2×1 evőkanál rizsliszt só
- bors
- fűszerek petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. Ezután a húst 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Hasonló receptek
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséggel töltött csirkecombok
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos csirke
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes