Gombás sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 30 dkg (laska) gomba
- 1 doboz tejfel
- 20 dkg reszelt sajt
- 2×2 evőkanál olaj
- 2×1 evőkanál rizsliszt só
- bors
- fűszerek petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. Ezután a húst 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Hasonló receptek
Spenóttal töltött pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes