Tárkonyos pulykaragu leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett pulykamell
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 20 dkg kockára vágott burgonya
  • 1 liter húsleves
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tojássárgája/kukoricakeményítő
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • tárkony
  • rizsliszt
  • bors

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt és lassú tűzön 20 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is. Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.

Hasonló receptek

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Frankfurti leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Francia hagymaleves (1 személyre)

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: