Tárkonyos pulykaragu leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett pulykamell
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 20 dkg kockára vágott burgonya
  • 1 liter húsleves
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tojássárgája/kukoricakeményítő
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • tárkony
  • rizsliszt
  • bors

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt és lassú tűzön 20 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is. Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.

Hasonló receptek

Magyaros gombaleves laskából

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkés zöldségleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Paprikaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: