Tárkonyos raguleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
  • 1 hagyma
  • olaj
  • rizsliszt
  • 15 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál keményítő
  • petrezselyem
  • tárkony

Elkészítés:

A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és ezt is félre tesszük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük, ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát és a húskockákat. Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet és tárkonyt ekkor keverjük bele és tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Fokhagymás camembert leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Kókuszleves zöldségekkel

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: