Burgonyás keksz
Hozzávalók:
- 10 dkg rizsliszt
- 15 dkg burgonya
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel, a szódabikarbónával, a sóval, a zsiradékkal és annyi vízzel, hogy könnyen gyúrható massza legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsiradékkal kikent sütőformába tesszük és forró sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kefires lángos
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes