Túrós csusza
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg túró
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában. Megszórjuk az összemorzsolt túróval és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.
Hasonló receptek
Sonkás rakott karfiol
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Székelykáposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes