Túrós csusza
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg túró
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában. Megszórjuk az összemorzsolt túróval és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.
Hasonló receptek
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű őszi tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes