Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 120 g schär mix b
- 100 g coelipan lisztkeverék
- 1 közepes reszelt főtt burgonya
- reszelt Pannónia sajt
- 20 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 100 g tejföl
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 160 ml víz
- 1 tojás
- bors
Elkészítés:
A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában. Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt. A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki és a formát csak félig töltjük meg a masszával. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik. Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből. Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!
Hasonló receptek
Köményes sósrúd
Tésztaféle, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Zabpelyhes burgonyás kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes