Fánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1/4 pohár cukor
  • 1 és 1/4 pohár tej
  • 2 tojássárgája
  • 3 pohár coelipan liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • csipet só

Elkészítés:

Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat és benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Amikor lejár, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinlyuk méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Beletesszük a muffinformába és langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, majd 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínre égetjük.

Hasonló receptek

Töltött alma (2 főre)

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Szilvás gombóc (10 darab)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Kókuszkocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: