Gombafejek juhtúróval töltve

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 500 g közepes nagyságú gombafej
  • 300 g juhtúró
  • 20 g vaj
  • 40 g trappista sajt
  • 5 cl citromlé só
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.

Hasonló receptek

Téli rakottas

Vegetáriánus, Közepes

Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldségropogós

Vegetáriánus, Közepes

Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: