Gombafejek juhtúróval töltve
Hozzávalók:
- 500 g közepes nagyságú gombafej
- 300 g juhtúró
- 20 g vaj
- 40 g trappista sajt
- 5 cl citromlé só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.
Hasonló receptek
Spárga spenótmártással
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Babsaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges tarhonya
Vegetáriánus, Közepes
Diabetikus, Cukormentes