Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
Hozzávalók:
- 6-6 dkg búza- és hajdinaliszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem#A töltelékhez: 4 szelet sonka
- 8 dkg parmezán sajt
- 4 szelet lazac (füstölt)
- 2-2 evőkanál piros kaviár és apróra vágott kapor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat felverjük. Mély tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a vajat és a tojásokat. Állandón kevergetve apránként hozzáöntjük a tejet, majd a petrezselymet. 1 órára hűtőbe tesszük. Kiolajozott serpenyőben 4 vékony palacsintát sütünk, majd tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát rakunk, vékonyra vágott sajtdarabkákkal megszórjuk és borssal meghintjük. Újra sütünk 4 palacsintát, tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet füstölt lazacot rakunk, majd kaviárt teszünk rájuk és kaporral megszórjuk. Tálaláskor 1-1 félbehajtott sonkás és lazacos palacsintát kínálunk.
Hasonló receptek
Cukkinikrém
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött csirkemell
Előétel, Közepes
Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes