Csőben sült angolzeller
Hozzávalók:
- 2 angol zeller
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 15 dkg edami sajt
- 1 liter zöldségleves
- só
- őrölt bors#A forma kikenéséhez 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira és jól mossuk meg. A zöldséglevesben főzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve főzzük krémesre. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütőben süssük pirosra és forrón kínáljuk.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozzarellával és paprikával töltött gombóc
Vegetáriánus, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Cukkinis lepény
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes