Pagi tál
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéspörkölt
- gluténmentes ételízesítő
- 2 nagy fej lilahagyma
- 1 kg burgonya
- reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, rákarikázunk 1 kg burgonyát, s megsózzuk. Erre darált sertéspörkölt, majd lila hagyma kerül, amit befedünk fagyasztott zöldségkeverékkel (többféle zöldség legyen benne, pl. brokkoli, karfiol, bébirépa, cukkíni, stb.) és meghintjük gluténmentes ételízesítővel. A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Alufólia alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Hasonló receptek
Csülkös bab hurkával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes