Boszorkánypecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- delikát8
- őrölt bors
- babérlevél
- majoránna
- 30-40 dkg gomba
- 4-5 közepes ecetes uborka
- 1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
- 1-1 dl tejszín és tejföl
- 1-1 kávéskanál mustár és tárkonyecet (citromlé is jó)
- olaj
Elkészítés:
A pulykamellet kisujjnyi csíkokra szeljük. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Közben beledobjuk az áttört fokhagymát, végül a pulykacsíkokat. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. Mindig kevés vizet adunk hozzá fokozatosan, amiben csak pároljuk. Ha van húsleves, az még jobb. Amikor már puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Néhány percig összeforraljuk, majd a liszttel, tejföllel-tejszínnel és 2 dl vízzel behabarjuk. Végül a mustárral és tárkonnyal pikánsra ízesítjük, s metélt petrezselyemmel díszítjük. Köretnek kitűnően illik hozzá a kukoricás rizs.
Hasonló receptek
őszibarackos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött csirke olaszosan
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes