Juhtúrós burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál vaj
- só.
Elkészítés:
A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes-sajtos újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fejes káposzta tekercs
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes