Juhtúrós burgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál vaj
  • só.

Elkészítés:

A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parmezános grillezett padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldségropogós

Vegetáriánus, Közepes

Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: