Juhtúrós burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál vaj
- só.
Elkészítés:
A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségropogós
Vegetáriánus, Közepes
Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes